re:member gold

re:member gold

Effektiv rente fra 18,39%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 110.

Søk her

Hva burde kredittkort ikke brukes til?

Et kredittkort gir tilgang til ekstra midler som kan være veldig bra å ha tilgjengelig i mange situasjoner, for eksempel som en ekstra buffer ved behov. Men det å handle på kreditt kommer også med noen finansielle risikoer, og det er derfor viktig å ha kontroll over bruken og sikre at man handler ansvarlig – uansett hva man bruker kortet til. Dette kan egentlig være alt fra shopping og casino på nett til oppussing, sparing med mer, så lenge man har kontrollen. Men finnes det noen tilfeller hvor kredittkort ikke burde brukes?

Finansiering av dårlige vaner eller avhengighet

En av tingene kredittkort ikke burde brukes til, er å finansiere diverse dårlige vaner eller eventuelle avhengigheter man har. Dersom man har et problem som går ut over økonomien og gjør at man sitter igjen med gjeld, er det ikke en god idé å bruke enda mer penger (man egentlig ikke har) fra kreditt. Dette kan for eksempel være dersom man mister kontrollen når man spiller pengespill eller bruker for mye penger på alkohol eller lignende. Dersom forholdet ikke er sunt, skal ikke kredittkortet være en medvirkende faktor.

Så lenge man har kontroll, kan både pengespill på nett og andre vaner utføres helt trygt og ansvarlig for seg. Da vil det ikke være noe problem å bruke et kredittkort som betalingsmetode, så lenge man har råd til å betale det tilbake i tide. Problemet oppstår når man mister kontrollen og dermed ikke klarer å se om man har gått for langt og brukt for mye penger. Da kan man fort havne i en ond spiral hvor utgiftene bare blir større og større. Det er derfor viktig å bruke kreditten ansvarlig, og ikke la seg falle for fristelsen å bruke mer penger enn det man har råd til, bare fordi man har midlene tilgjengelig.

Unødvendige kjøp

Et kredittkort kan gjerne gi en falsk følelse av at man har mer penger enn det man «egentlig» har, da man kan glemme at kreditten lånes og må betales tilbake. Dersom man ikke tenker over dette, kan man fort havne på bom- og impulskjøp som man ikke tenker nøye nok gjennom før det er for sent. Dette kan skje oss alle, for eksempel når vi nettopp har fått lønn og kommer over et salg på favorittbutikken vår, men det er viktig å prøve å la være at impulsene vinner.

Terskelen burde egentlig være enda høyere – ikke lavere – for bruk av kredittkortet. Før man bekrefter kjøpet, burde man tenke nøye gjennom om dette virkelig er noe man trenger og kommer til å få glede av i lengden. Et nytt klesplagg eller et spill kan gjerne føles spennende der og da, men spørsmålet er om det bare er en kortvarig glede. Dette gjelder spesielt dersom man egentlig ikke har råd til kjøpet, og dermed kan få negative konsekvenser fra en slik rask avgjørelse.

Det beste tipset for å unngå slike unødvendige kjøp er å ha oversikt over hva man trenger og planlegge når man skal kjøpe det. Det finnes alltid noe nytt og spennende, men veldig ofte er det ikke noe man trenger. Ved å ha et klart budsjett over hvor mye man kan bruke på for eksempel shopping i måneden, vil det også være enklere å holde seg til det man faktisk har råd til. Og dersom man kommer over det man mener er et veldig godt tilbud eller noe man faktisk burde bruke penger på, er det bare viktig å være sikker på at man har råd til å betale det tilbake dersom man handler med kreditt.

Dårlige avtaler

En fordel med kredittkort er at mange kommer med ekstra goder som rabatter, cashback, eksklusive tilbud og mer. Disse kan det være lurt å benytte seg av, og det er derfor viktig å finne beste kredittkort for deg og dine preferanser. Det er nemlig ikke slik at alle avtaler er like gode eller relevante. For å unngå dårlige avtaler som andre kredittkort kan slå, er det viktig å gjøre grundige undersøkelser for å finne beste alternativ for seg.

Det er også viktig å ikke se seg blind på avtalene som tilbys. Rabatter, cashback osv. kan være veldig fordelaktig, men det skal ikke resultere i at du bruker mer penger enn du hadde gjort hvis det ikke hadde vært for tilbudet. Benytt deg kun av relevante tilbud og tenk to ganger før du velger å benytte deg av noe som reklameres for. Dersom du uansett skal kjøpe en flyreise, fylle på bensin eller hva det er som gir ekstra fordeler, kan du gjøre det med god samvittighet om at du får mer igjen for kjøpet ditt.

Hva kan det brukes til?

Hovedpoenget med eksemplene over er at man ikke burde bruke kredittkort uansvarlig eller unødvendig. Bare fordi man har midler tilgjengelig, betyr det ikke at man burde bruke dem, da de må betales tilbake (og kan resultere i ekstra kostnader). Likevel er det anbefalt å ha tilgang til et kredittkort, da det kan oppstå situasjoner hvor det vil være beste og gjerne eneste mulighet. I tillegg til alt som har med rabatter og andre fordeler å gjøre, er det noen situasjoner hvor et kredittkort kan være beste løsning for betalingsmiddel.

For det første kan et kredittkort brukes til å finansiere uforutsette utgifter. Dersom vaskemaskinen ryker, bilen må på verksted, eller en annen større utgift dukker opp, er det ikke alltid at man har pengene nødvendig tilgjengelig for å kunne dekke kostnaden. Da kan det å betale med et kredittkort være løsningen, for så å betale ned beløpet i månedene fremover.

Et annet eksempel er dersom man ønsker å slå til på et godt tilbud, som faktisk er relevant, men ikke har pengene tilgjengelig der og da. Hvis man for eksempel skal bestille en ferietur og billettene plutselig er på tilbud, men man ikke får lønn før om to uker, kan det å bruke kredittkortet gjøre at man kan nyte de rabatterte prisene og deretter betale tilbake. Dette er bare noen få eksempler som viser at det kan også være gunstig, så lenge man handler ansvarlig.

Kredittkort: Naviger gjennom gjeldens farvann med refinansiering

I en verden der økonomiske behov stadig endrer seg, er det ikke uvanlig å ty til kredittkort for å håndtere uforutsette utgifter eller for å oppfylle ønsker og behov. Dessverre kan ukontrollert bruk av kredittkort føre til gjeldsproblemer – les mer på Omstartslan.com/no. Den gode nyheten er at det er mulig å håndtere kredittkortgjeld ved hjelp av en strategi kalt refinansiering. Denne artikkelen vil utforske hvordan kredittkortgjeld kan oppstå, hvilke konsekvenser det kan ha, og hvordan refinansiering kan være løsningen du trenger. Hvordan oppstår kredittkortgjeld: Kredittkort kan være et nyttig finansverktøy, men de kan også føre til økonomiske utfordringer hvis … Les mer

Lag et budsjett for 2024 og vær forberedt i det nye året

budsjett 2024

Å lage et budsjett for året 2024 er en viktig øvelse som kan hjelpe deg med å ta kontroll over økonomien din, planlegge for fremtiden og oppnå økonomiske mål. I denne artikkelen vil vi se på trinnene for å lage et effektivt budsjett for 2024, inkludert eksempler og nyttige ressurser. Trinn 1: Samle inn økonomisk informasjon Før du kan begynne å lage budsjettet ditt for 2024, må du ha en klar oversikt over din økonomiske situasjon. Dette inkluderer inntekt, utgifter, gjeld, sparing og investeringer. Samle inn følgende informasjon: Inntekt: Lønn eller inntekt fra arbeid Andre inntektskilder som leieinntekt, pensjon, eller … Les mer

Få raskt lån med kredittkort

I dagens hektiske samfunn er det ikke alltid like lett å få tak i raske lån når man trenger det mest. Heldigvis finnes det en enkel og effektiv løsning som kan hjelpe deg med å få tilgang til penger på sekunder – kredittkort. Med et kredittkort som sendes på dagen kan du låne penger raskt og enkelt, uten å måtte fylle ut lange og tidkrevende søknader. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de beste kredittkortene for raske lån, hvordan det fungerer, og hvordan det kan hjelpe deg med å spare tid og stress når økonomiske behov oppstår. Raskt … Les mer

Hvordan holde kontroll over økonomien med kredittkort

Mange føler seg usikre på å bruke kredittkort fordi de er redde for å miste kontroll over utgiftene og ende opp med å måtte betale store gebyrer. Men sannheten er at så lenge man holder oversikt og ikke bruker mer penger enn man har råd til, kan det være et nyttig hjelpemiddel i hverdagen eller ved uforutsette utgifter. Det gjelder bare å holde kontroll, noe du kan gjøre med følgende tips og triks. Lag et budsjett – og hold deg til det Når det kommer til personlig økonomi, er det første og beste tipset å lage et personlig budsjett. Dette … Les mer

Hva kan kredittkort brukes til?

På grunn av potensielle gebyrer og gjeld som samles opp, ser mange på kredittkort som noe negativt. Men sannheten er den at så lenge man bruker kortet ansvarlig og betaler tilbake i tid, kan det å ha et kredittkort tilgjengelig være en stor fordel. Så dersom du vurderer å bestille et kredittkort eller allerede har et tilgjengelig, kan følgende gi deg inspirasjon til hvordan du kan bruke det og hvilke fordeler det kan gi deg som forbruker. Betalinger på nett Når man skal bestille noe på nett, er det ofte en redsel for at betalingen ikke skal komme fram eller … Les mer

Hvordan bruke kredittkort ansvarlig

Kredittkort kan være et nyttig verktøy for å håndtere utgifter og kan tilby en rekke fordeler, fra belønningspoeng til tilbudte forsikringer. De kan imidlertid også lett føre til overdrevne utgifter og etterfølgende gjeld hvis de ikke blir brukt ansvarlig. Her er noen tips for å bruke kredittkortet ditt på en sikker og ansvarlig måte. Forstå Kredittkortets Betingelser Før du begynner å bruke et kredittkort, er det viktig å lese og forstå betingelsene. Du bør vite renten, gebyrene som kan påløpe, samt forfallsdatoene for betaling. Når du forstår disse betingelsene, kan du bruke kortet effektivt og unngå unødvendige utgifter. Bruk Kredittkortet … Les mer

Kredittkort vs Forbrukslån: Forstå Fordeler og Når Hver Enkelt Lønner Seg

velge kredittkort eller forbrukslån

Kredittkort vs Forbrukslån: Forstå Fordeler og Når Hver Enkelt Lønner Seg Det er mange økonomiske verktøy tilgjengelige for forbrukerne i dag, inkludert kredittkort og forbrukslån. Valget mellom disse kan være vanskelig, men det avhenger i stor grad av dine individuelle økonomiske behov og omstendigheter. Her vil vi analysere når kredittkort kan være en fordel framfor forbrukslån utbetalt på dagen, og omvendt. Fordeler med Kredittkort Kredittkort gir en rekke fordeler som ofte gjør dem til et bedre valg enn forbrukslån, spesielt for mindre utgifter. Fleksibilitet: Kredittkort gir deg mulighet til å låne penger opp til et forhåndsdefinert beløp, kjent som kredittgrensen. … Les mer

Slik kan du optimere hage og hjem betalt med kreditt

Noe av det vi nordmenn ofte bruker forbrukslån og kredittkort på, er å optimere hage og hjem. Dette kan for eksempel være med oppussing der man renoverer allerede eksisterende rom, ved å kjøpe nye ting som pynter og er praktiske, eller ved å bygge tilskudd til hjemmet. Dette er prosesser som ofte koster en hel del penger, og da er det mange som velger å bruke forbrukslån eller kreditt til å betale for det. Husk at dersom du velger å gjøre dette, så er det viktig at du betaler tilbake på lånet, og at du er sikker på at du … Les mer

Topp 8 måter å unngå å tape penger i aksjeinvestering

Topp 8 måter å unngå å tape penger i aksjeinvestering

Det er mange måter å skape rikdom på, men bare noen få måter å tape penger på mens aksjeinvestering. Lars Hansen, en av de store investeringsekspertene til NorskCasinoSpot sa: «Alt jeg vil vite er hvor jeg skal dø, så jeg vil aldri gå dit.» Lars Hansens tenkning var inspirert av den tyske matematikeren, Carl Gustav Jacob Jacobi, som løste vanskelige problemer ved å følge en enkel strategi, «Inverter, alltid inverter». Noen ganger løses mange vanskelige problemer best når de løses baklengs; det er en prosess Munger ofte bruker. Dette omtales som inversjon. Inversjon innebærer å ta et problem og snu … Les mer

Kredittkort og casino

Spillgleden blant nordmenn er stor, og mange setter inn penger hos ulike nettcasinoer i håp om å vinne storgevinsten. Det er flere betalingsmetoder å velge mellom når du skal spille casino på nett, men den mest brukte er kanskje kredittkort. Opp gjennom årene har det vært tidvis umulig for nordmenn å sette inn penger med norske betalingskort, men i dag er det de fleste nettcasinoer som støtter både Visa og Mastercard. Det er imidlertid flere ting du bør tenke på før du velger kredittkort når du skal sette inn penger på casinokontoen din. Les videre for mer informasjon om de … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!