Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Kredittscoren din påvirker boligkjøpsprosessen

Din kredittscore er et av de viktigste tallene i livet ditt. Dette tresifrede tallet kan påvirke din evne til å få et boliglån, renten du betaler på det boliglånet, og til og med hvor mye du vil betale for huseierforsikring.

I dette blogginnlegget vil vi diskutere hvordan kredittscoren din påvirker boligkjøp. Vi vil også gi noen tips om hvordan du kan forbedre kredittscoren din, slik at du kan kvalifisere deg til en best mulig boliglånsrente!

Jo høyere score, jo bedre

Når du kjøper bolig, er kredittscore en av de viktigste faktorene som långivere vil vurdere. En høy kredittscore vil hjelpe deg med å kvalifisere deg for et boliglån med lav rente, mens en lav kredittscore kan diskvalifisere deg fra å få et boliglån i det hele tatt.

I tillegg kan det å ha en god kredittscore spare deg for titusenvis av kroner i løpet av boliglånets levetid. Et annet godt tips for å spare penger, er å sammenligne boliglån på bakgrunn av rentesats, nedbetalingstid, og ikke minst avgifter og gebyrer.

Sjekk kredittrapporten din

Det er flere ting du kan gjøre for å forbedre din kredittscore. En av de beste måtene å starte på, er å få kopier av kredittrapporten. Gå nøye gjennom rapportene, og sørg for at det ikke er noen feil.

Hvis det er feil i rapporten din, kan du bestride disse. Det er alltid lurt å sjekke sin score før en setter i gang med boliglånssøknader. På den måten slipper du å starte prosessen på nytt, eller måtte forklare deg for långiver om tall som ikke stemmer.

Betal regningene dine i tide

I tillegg bør du sørge for at du betaler alle regningene dine i tide. Betalingshistorikk er en av de viktigste faktorene i kredittscoren din. Hvis du har en forsinket betaling, eller noe er gått til inkasso, bør du prøve å betale det så snart som mulig.

Det lønner seg her å prioritere hva du skal betale. Utbetal først til de kreditorene som har størst summer utestående og har ventet lengst. Det vil slå veldig dårlig ut jo flere kreditorer du skylder, jo høyere summene er, og ikke minst jo lengre prosessen har dratt ut.

Hold kredittkortsaldoene lave

Til slutt bør du prøve å holde kredittkortsaldoene lave. Kredittutnyttelsesgraden din, som er mengden gjeld du skylder delt på kredittgrensen din, utgjør 30 % av kredittscoren din. Derfor er det viktig å holde saldoen din under 30 % av kredittgrensen.

Du kan gjøre dette ved å betale kredittkortregningene i sin helhet hver måned, og ved å bruke et kredittkort med lav kredittgrense. Merk at det er veldig positivt for din kredittscore å bruke et kredittkort, så sant du betaler det du skylder her hver måned.

Fokuser på et kredittkort som er rimelig for deg gitt dine andre prioriteringer, ikke på hvor mye du kvalifiserer for.

Långivere vil fortelle deg hvor mye du er kvalifisert til å låne – det vil si hvor mye de er villige til å låne deg. Flere nettkalkulatorer vil sammenligne inntekt og gjeld og komme med lignende svar. Men hvor mye du kan låne er veldig forskjellig fra hvor mye du har råd til å betale tilbake uten å strekke budsjettet for andre viktige elementer for tynne. Långivere tar ikke hensyn til alle dine familie- og økonomiske forhold. For å vite hvor mye du har råd til å betale tilbake, må du ta en grundig titt på familiens inntekter, utgifter og spareprioriteringer for å se hva som passer komfortabelt innenfor budsjettet ditt.

Et nytt kredittkort kan skade lånesøknaden din

Totalt sett er det bra – ikke dårlig – å åpne en ny kredittkortkonto og administrere den på en fornuftig måte. Men å få et nytt kort rett før eller under søknadsprosessen for boliglån er ikke den beste timingen. Hvorfor? For det første er et midlertidig fall typisk når du åpner en ny konto, og du kan ikke forutsi nøyaktig hvordan poengsummen din vil endre seg. Hvis den faller nok til å flytte deg fra «god» til «rettferdig» kreditt, for eksempel, kan det hende du ikke lenger kvalifiserer for lånet ditt. En lavere kredittscore kan også føre til at långiveren din øker renten. Selv en liten økning i prisen du betaler kan koste titusenvis av dollar i løpet av et boliglåns levetid.

Kredittprofil – har alt å si

Å gjøre en betydelig endring i kredittprofilen din legger også til et element av ustabilitet til søknaden din. Et boliglån er et stort lån med lang levetid. Långivere leter etter bevis på at du vil betale lånet ditt forutsigbart, måned etter måned. En god kredittscore og en ren kredittrapport bidrar til å vise din pålitelighet, sammen med en solid ansettelseshistorikk, tilstrekkelig forskuddsbetaling og rikelig med besparelser. Eventuelle endringer i løpet av søknadsprosessen – for eksempel et jobbskifte, en plutselig flytting eller en ny kortkonto – kan signalisere at økonomien din er i sving. Disse endringene kan også forsinke godkjenningen din ettersom långiveren din bekrefter informasjonen.

Den sikreste strategien er å unngå å søke om ny kreditt mens du går gjennom godkjenningsprosessen for boliglån og i månedene frem til søknaden din. Sett et midlertidig moratorium på shopping for nye korttilbud. Og hvis du tror du må åpne ny kreditt omtrent samtidig som du søker om boliglån – for eksempel for å kjøpe en sårt tiltrengt ny bil – se etter måter å tidsbestemme søknadene dine slik at dine andre kredittbehov ikke ikke forstyrre godkjenningen av boliglånet.

Sammendrag

Ved å følge disse tipsene kan du forbedre din kredittscore og få best mulig rente på kredittkortet! Forskjellene i score kan utgjøre flere tusener over perioden et kredittkort varer. Du bør dessuten også sammenligne produkter, for å sikre at du får best mulig betingelser.

Kredittkort vs Forbrukslån: Forstå Fordeler og Når Hver Enkelt Lønner Seg

velge kredittkort eller forbrukslån

Kredittkort vs Forbrukslån: Forstå Fordeler og Når Hver Enkelt Lønner Seg Det er mange økonomiske verktøy tilgjengelige for forbrukerne i dag, inkludert kredittkort og forbrukslån. Valget mellom disse kan være vanskelig, men det avhenger i stor grad av dine individuelle økonomiske behov og omstendigheter. Her vil vi analysere når kredittkort kan være en fordel framfor forbrukslån utbetalt på dagen, og omvendt. Fordeler med Kredittkort Kredittkort gir en rekke fordeler som ofte gjør dem til et bedre valg enn forbrukslån, spesielt for mindre utgifter. Fleksibilitet: Kredittkort gir deg mulighet til å låne penger opp til et forhåndsdefinert beløp, kjent som kredittgrensen. … Les mer

Slik kan du optimere hage og hjem betalt med kreditt

Noe av det vi nordmenn ofte bruker forbrukslån og kredittkort på, er å optimere hage og hjem. Dette kan for eksempel være med oppussing der man renoverer allerede eksisterende rom, ved å kjøpe nye ting som pynter og er praktiske, eller ved å bygge tilskudd til hjemmet. Dette er prosesser som ofte koster en hel del penger, og da er det mange som velger å bruke forbrukslån eller kreditt til å betale for det. Husk at dersom du velger å gjøre dette, så er det viktig at du betaler tilbake på lånet, og at du er sikker på at du … Les mer

Topp 8 måter å unngå å tape penger i aksjeinvestering

Topp 8 måter å unngå å tape penger i aksjeinvestering

Det er mange måter å skape rikdom på, men bare noen få måter å tape penger på mens aksjeinvestering. Lars Hansen, en av de store investeringsekspertene til NorskCasinoSpot sa: «Alt jeg vil vite er hvor jeg skal dø, så jeg vil aldri gå dit.» Lars Hansens tenkning var inspirert av den tyske matematikeren, Carl Gustav Jacob Jacobi, som løste vanskelige problemer ved å følge en enkel strategi, «Inverter, alltid inverter». Noen ganger løses mange vanskelige problemer best når de løses baklengs; det er en prosess Munger ofte bruker. Dette omtales som inversjon. Inversjon innebærer å ta et problem og snu … Les mer

6 tips til deg som vil skaffe kredittkort 2022

6 tips til deg som vil skaffe kredittkort 2022

Det er mange fordeler ved å skaffe seg et kredittkort. Disse inkluderer økt forbrukerbeskyttelse, gratis forsikringer og rentefri kreditt. Når det brukes riktig, kan et kredittkort faktisk være helt gratis. Samtidig er fellene mange, og det hele kan fort bli en kostbar affære. Nedenfor lister vi opp seks tips til deg som vil skaffe deg kredittkort. Sjekk renter Bruk av kredittkort kan være helt gratis, men de aller fleste vil en eller annen gang havne i en situasjon der det påløper renter. Da er det selvsagt viktig å ha så lave renter som mulig. Rentene på kredittkort er høyere enn … Les mer

Få deg et kredittkort

Få deg et kredittkort

Er du en av de som ikke har et kredittkort ennå så er det kanskje på tide å tenke på å skaffe seg det. Det er utrolig mange fordeler man kan dra nytte av ved å eie et eller flere kredittkort, for ikke å snakke om at det er penger å spare, om man bruker kortene på en riktig måte. De aller fleste forbinder ofte kredittkort med høye renter, noe som forøvrig anses som noe negativt. Er man smart og benytter seg av de rentefrie dagene så vil man enkelt kunne slippe de skyhøye rentene og gebyrene som følger med. … Les mer

Refinansiering av kredittkortgjeld er lurt

Refinansiering av kredittkortgjeld

Hvis du har brukt ett eller flere kredittkort til utgifter du helst vil slippe å spare til, eller som et slags lån av deg selv, vet du sikkert hvor store utgiftene kan bli. Det skal nemlig betales tilbake. Det kan være mange grunner til at at man trekker kredittkortet, som for eksempel at vaskemaskinen plutselig bestemmer seg for å streike, eller at bilverkstedet presenterer en regning som var høyere enn forventet. Det kan også være at du trengte litt ekstra på en etterlengtet og fortjent ferietur sammen med noen du er glad i. Hva er egentlig refinansiering? Enkelt forklart er … Les mer

Kredittkort er gull verdt hvis du bruker det riktig

Kredittkort er gull verdt hvis du bruker det riktig

Et kredittkort kan være en god buffer å ha, som kan gi deg en ekstra trygghet i hverdagen. Man vet aldri når uforutsette utgifter dukker opp, enten det er kjøleskapet som har nådd de evige jaktmarker, eller at du plutselig får et tilbud du ikke kan si nei til. De aller fleste kredittkort på markedet har en rentefri betalingsutsettelse på opptil 45 dager. Det vil si at hvis du betaler alt du skylder på kortet innen denne tiden, er det bare som å låne penger av deg selv helt uten renter. Først når du velger å bare betale minimumsbeløpet en … Les mer

Tenk over dette når du skal refinansiere kredittkort

refinansiere kredittkort

Det å bruke kredittkort, er noe de aller fleste gjør en gang innimellom, men det er likevel mange som ikke setter seg helt godt nok inn i de forskjellige vilkårene og betingelsene som hører med – eller hvordan de kan optimere måten de bruker kredittkort på, for å få mest mulig ut av det og ikke minst bli gjeldfri fortest mulig. Her får du noen tips til hvordan du bedre kan gjøre dette. Men før vi går inn på det, få du noen grunnleggende tips om kredittkort. Det er mange som ikke er klar over at man faktisk kan bruke … Les mer

Fem største kryptovalutaer 2022

polkadot investering

Bitcoin har ikke bare vært en trendsetter, og har innledet en bølge av kryptovaluta bygget på et desentralisert peer-to-peer-nettverk, men har også blitt de facto-standarden for å kjøpe kryptovaluta, og har inspirert en stadig voksende legion av følgere og spinoffs. Det er mer enn 6500 kryptovalutaer som eksisterer fra og med september 2021. Selv om mange av disse kryptoene har lite eller ingen volum eller handelsvolum, nyter noen enorm popularitet blant dedikerte samfunn av støttespillere og investorer. “En kryptovaluta, bredt definert, er virtuelle eller digitale penger som har form av tokens eller «mynter». Selv om noen kryptovalutaer har våget seg … Les mer

Kredittkort til reise og moro

Kredittkort til reise og moro

Hva skal man gjør om man plutselig har lyst på noe, men det ennå er altfor lenge til neste lønningsdag? Eller om man kanskje er på ferie og vil ha litt ekstra midler på lur i tilfelle noe uventet oppstår. Joda, kredittkort er løsningen. Kredittkort er noe de aller fleste av oss har enten gjennom banken eller ekstern kredittkort/finansselskap. Det er ingen tvil om at vi lever i en kreditt-verden. OG, det er alltid smart å ha midler tilgjengelig i tilfelle uforutsette ting, både hjemme og mens man er på ferie. Det er også alltid lurt å ha et eller … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!